Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 15.08.23

GRS v treh akcijah

Ob 15.42 se je pri sestopu iz Vitranca, občina Kranjska Gora, poškodoval pohodnik. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so pohodnika na kraju oskrbeli in prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice..

Ob 15.34 je nad naseljem Spodnje Vetrno, občina Tržič, jadralna padalka zasilno pristala na drevesu. Gorski reševalci GRS Tržič in reševalci NMP Tržič so lažje poškodovano padalko na kraju oskrbeli, sneli padalo z drevesa in jo prepeljali v ZD Tržič.

Ob 11.11 je na trim stezi pod Mengeško kočo, občina Mengeš, pohodnica padla in se poškodovala. Gorski reševalci GRS Kamnik so jo na kraju oskrbeli, prenesli do ceste in predali reševalcem NMP Domžale, ti pa so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V torek bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Goriškem do 33 °C.

V sredo bo sončno. Popoldne lahko v alpskem svetu nastane kakšna vročinska nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 27 do 30, na Goriškem okoli 33 °C.

V četrtek in petek se bo nadaljevalo sončno vreme s temperaturami okoli 30 °C. Popoldne bodo predvsem v gorskem svetu severne Slovenije možne posamezne vročinske nevihte.


 15.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79770