Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 22.06.23

GRS v petih (5) akcijah

Ob 11:41 si je na Voglu, občina Bohinj, oseba poškodovala gleženj. Reševalci GRS Bohinj so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in z gondolo prepeljali v dolino, kjer so jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP.

Ob 15.44 se v bližini Češke koče na Spodnjih Ravneh, občina Jezersko, poškodoval planinec. Aktivirani so bili reševalci GRS Jezersko. Poškodovanca je na kraju oskrbela dežurna ekipa GRS Brnik in ga s pomočjo helikopterja SV v nadaljnjo oskrbo prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 18.03 je pri Sedmerih jezerih, občina Bohinj, pet tujih planincev zašlo na zasnežen in neprehoden teren. Reševalci GRS Bohinj so jih s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopterja LPE nepoškodovane prepeljali v dolino.

Ob 18.09 si je na Planini Viševnik, občina Bohinj, tuj planinec poškodoval nogo. Reševalci GRS Bohinj so ga s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopterja LPE prepeljali v dolino, reševalci NMP pa v ZD Bohinj.

Ob 18.41 je pri sestopu iz Vitranca v Malo Pišnico v Kranjski Gori tuj pohodnik zašel s poti. Reševalci GRS Kranjska Gora so nepoškodovanega pohodnika locirali in ga pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno jasno, popoldne bo zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 36 °C.

V petek bo sprva precej jasno. Popoldne se bodo od severozahoda začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo do večera zajele večji del Slovenije. Na Primorskem bo večinoma suho. Sprva bo pihal jugozahodnik, popoldne pa bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 28 do 34 °C.
V noči na soboto bodo padavine povsod ponehale.
V soboto bo precej jasno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Vročina bo popustila.
V nedeljo bo sončno.


 22.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79651