Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 23.05.23

GRS v treh akcijah

Ob 8.16 je v Domu na Komni v občini Bohinj obolela oseba potrebovala zdravniško pomoč. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, dežurna ekipa HNMP z Brnika in helikopter SV. Obolelo osebo je helikopter prepeljal v Bohinj, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Bohinj.

Ob 21.23 se je v Tacnu, občina Ljubljana, na poti na Šmarno Goro pohodnica lažje poškodovala. Gasilci PGD Tacen in GB Ljubljana ter gorski reševalci GRS Ljubljana so jo na kraju oskrbeli, prenesli do ceste, kjer so jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Ljubljana.

Ob 16.28 je na poti na Mojstrovko v Kranjski Gori tujemu planincu pri vzponu zdrsnilo in je padel čez steno. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kranjska Gora. Helikopter SV je skupaj z združeno ekipo HNMP–GRS s stene rešil nepoškodovano planinko, poškodovanega planinca pa je v nadaljnjo oskrbo prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sprva povsod jasno. Sredi dneva in popoldne bo več spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo verjetnejše v severni in zahodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 °C.

V sredo bo spremenljivo oblačno. Že zjutraj in dopoldne bodo nastajale krajevne plohe, pogostejše pa bodo sredi dneva in popoldne, ko bodo tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 19 do 24, na Primorskem do 27 °C.

V četrtek zjutraj ali dopoldne se bo delno zjasnilo, čez dan bo možna kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V petek bo sončno, popoldne bo tu in tam kakšna ploha.

 

 

 


 23.05.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79770