Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 28.07.23

GRS v treh akcijah

Ob 10.20 je na markirani planinski poti iz Rudnega polja v smeri Planine Konjščica, občina Bohinj, padla tuja planinka in se huje poškodovala. Na kraju so ji prvo pomoč nudili mimoidoči planinci. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRZS s helikopterjem SV. Ponesrečeno so oskrbeli, z vitlom dvignili v helikopter in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.40 se je v Triglavski severni steni, alpinistični smeri Zimmer Jahn, občina Kranjska Gora, poškodovala alpinistka. Gorski reševalci GRS Mojstrana so jo v sodelovanju z dežurno ekipo GRZS in helikopterjem SV na kraju oskrbeli. Poškodovano alpinistko in soplezalko so z vitlom dvignili v helikopter ter ju prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.10 je ob Slapu Mostnice, občina Bohinj, pohodnika obšla nenadna slabost. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga v sodelovanju z dežurno ekipo GRZS in helikopterjem SV oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V petek bo sončno, sprva na zahodu še zmerno oblačno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 °C.

V soboto bo sončno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Ponekod bo pihal šibak jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 26 do 30 °C.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Spet bo malo hladneje.
Tudi v ponedeljek bodo še nastale posamezne plohe.


 28.07.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79713