Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten - 31.10.2023

pospremili do terenskega vozila

Bilten - 31.10.2023

Ob 16.35 sta zaradi deročega hudournika na severnem delu Bohinjskega jezera obtičala dva tuja turista. Reševalci GRS Bohinj so pohodnika peš pospremili do terenskega vozila in prepeljali do Ukanca


Vremenska napoved

Napoved za Slovenijo

Danes bo nestanovitno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Sprva bo še pihal jugozahodni veter, ki bo popoldne obračal na severno do severozahodno smer. Zvečer bodo padavine ponehale. Temperature bodo sredi dneva od 11 do 20 °C, popoldne pa se bo ohladilo.

Ponoči se bo postopno zjasnilo.

Jutri bo povečini sončno, po nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne marsikje megleno. Popoldne se bo od jugozahoda oblačnost povečala in na Primorskem ter Notranjskem že lahko rahlo dežuje. Jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah malo pod 0, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 11 do 16, na Primorskem okoli 18 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na severno smer.

Jutri bo razmeroma sončno z jutranjo meglo po nižinah. V krajih zahodno od nas se bo popoldne pooblačilo. Ponekod bo spet deževalo.

Obeti

V noči na četrtek bodo rahle padavine prehodno zajelo vso Slovenijo in do jutra na vzhodu že ponehale. Čez dan bo v vzhodnih krajih dokaj sončno, na zahodu pa povečini oblačno z rahlim dežjem. Spet bo pihal jugozahodni veter.

Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile, v noči na petek zajele vso Slovenijo ter v petek čez dan postopno oslabele in ponehale.

Opozorila

Danes se bodo občasno še pojavljali krajevni nalivi in močni sunki vetra.


 31.10.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Kategorije:
Napovedi GRS Vse objave
Značke:
GL4

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79704