Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten, popravljen – 09.10.22

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 0.10 se je ob vračanju iz Doma Valentina Staniča, občina Kranjska Gora, izgubil tuj planinec. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Mojstrana in vodniki z reševalnimi psi GRZS. V sodelovanju s policisti in policijskim helikopterjem so pregledali območje pod Cmirom in našli mrtvega planinca. Na kraj nesreče je s helikopterjem SV prišla združena ekipa HNMP in GRZS. Ugotovili so smrt planinca in ga prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pristojna pogrebna služba.

Ob 13.49 si je na Planini Krstenica, občina Bohinj, planinka poškodovala gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj v sodelovanju z združeno ekipo HNMP, GRS in helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovanko so na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 17.20 je pri sestopu z Debele peči v smeri Blejske koče na Lipanci, občina Gorje, pohodnica padla in si poškodovala roko. Na kraju so jo oskrbeli gorski reševalci GRS Radovljica in jo skupaj z ostalimi pohodniki pospremili v dolino, kjer so jo predali reševalcem NMP Radovljica.

Ob 14.23 si je na območju Velike planine, občina Kamnik, pohodnica zlomila gleženj. Gorski reševalci GRS Kamnik so jo imobilizirali in prenesli do zgornje postaje žičnice Velika planina. V dolini so jo prevzeli reševalci NMP Kamnik.

Ob 13.37 se je na mejnem območju občin Kamnik in Komenda v gozdovih izgubil dementen občan. Aktivirani so bili gasilci PGD Kamnik z enoto za reševanje iz vode s čolnom, PGD Duplica, Križ, Moste, Komenda in gorski reševalci GRS Kamnik. Posredovalo je tudi več policistov, helikopter Letalske policijske enote, brezpilotnik iz PGD Kamnik in lokalni lovci. Osebo so po več urah našli na območju Podgorja v občini Kamnik nepoškodovano in jo predali svojcem. V iskalni akciji je sodelovalo skupno 74 oseb, od tega 56 gasilcev, 10 pripadnikov policije in 8 pripadnikov GRS Kamnik.

Ob 12.52 je na planini Stador, občina Tolmin, krava padla okoli 100 metrov pod cesto. Gasilci PGD Tolmin, gorska reševalca GRS Tolmin in GRS Bohinj so s tehničnim posegom in pomočjo helikopterja Slovenske vojske nepoškodovano kravo dvignili s strmega pobočja na cesto.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo. Drugod bo dopoldne oblačno in ponekod megleno, popoldne pa se bo oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 23 °C.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 13 do 18, na Primorskem do 22 °C.
V noči na torek lahko na Primorskem pade kakšna kaplja dežja.

V torek in v sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja.


 09.10.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79751