Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.08.09

Deset posredovanj GRS
Predviden razvoj vremena

Ob 17.59 je padel jadralni padalec na pobočje nad Kal planino pod Tolminskim Migovcem, občina Tolmin. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tolmin, ki so nepoškodovanega padalca pospremili v dolino.

Ob 2.17 so trije planinci na poti na Črno prst, občina Bohinj, zašli v zahtevno brezpotje. Zaradi noči in nepoznavanja terena so posredovali reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so jih varno in nepoškodovane pospremili v dolino.

Ob 8.35 je posredoval vojaški helikopter z ekipo za reševanje v gorah in gorskimi reševalci postaje GRS Mojstrana na Brinovi glavi pod Šplevto v dolini Vrat, občina Kranjska Gora. Zaradi bolečin v prsih je omagal planinec. Planinca so z vitlom dvignili v helikopter in prepeljali v bolnišnico v Ljubljano.

Ob 11.38 si je italijanski planinec na poti na Jalovec, občina Bovac, zlomil nogo. Gorski reševalci Postaje GRS Bovec so ga prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Tolmin ter ga odpeljali v italijansko bolnišnico v Trbiž.

Ob 13.02 si je planinka poškodovala nogo na poti od Male Mojstrovke proti Tičarjevem domu na Vršiču, občina Bovec. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Bovec in dežurna ekipa gorskih reševalcev in zdravnik z Brnika, ki so poškodovano planinko z vojaškim helikopterjem prepeljali na zdravljenje v bolnišnico Jesenice.

Ob 14.14 si je planinka poškodovala gleženj na Svetem Jakobu, občina Preddvor. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Kranj in gasilci JZ GRS Kranj, ki so poškodovano planinko prenesli do doline in jo prepeljali na zdravljenje v ZD Kranj.

Ob 15.29 se je v bližini izvira reke Soče v Trenti, občina Bovec, poškodovala starejša obiskovalka. Pomoč so ji nudili reševalci Postaje GRS Bovec, ki so jo prenesli do reševalnega vozila NMP Tolmin. Oskrbljeno poškodovano osebo so z vojaškim helikopterjem prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 16.05 so posredovali reševalci Postaje GRS Tržič v Podljubelju, občina Tržič, kjer se je na Bornovi poti poškodoval planinec. Poškodovanega planinca so z nosili prenesli do vozila in ga prepeljali v ZD Tržič.

Ob 18.30 so reševalci Postaje GRS Prevalje posredovali pri prenosu poškodovane planinke, ki se je poškodovala pri sestopu z Raduhe, občina Črna na Koroškem. Gorska reševalca sta poškodovano planinko, ki si je poškodovala koleno, oskrbela in prenesla iz Durc do kmetije Bukovnik, kjer so jo prevzeli svojci in jo odpeljali v zdravstveni dom.

Ob 15.03 se je v kolesarskem parku v Kranjski Gori na vrhu spusta poškodoval kolesar. Po prvih podatkih naj bi imel zlomljeno stegnenico. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa gorskih reševalcev z zdravnikom z Brnika, ki so poškodovanega kolesarja z vojaškim helikopterjem prepeljali na zdravljenje v bolnišnico Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno in vroče. Začel bo pihati jugozahodni veter, ob morju šibek jugo. Popoldne in zvečer bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna nevihta.
V ponedeljek se bo od zahoda oblačnost povečala, predvsem na severu in zahodu se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki bodo v noči na torek zajele vso državo. Možni bodo tudi močnejši nalivi.
V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, sprva tudi še nevihtami. Osvežilo se bo, na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
V sredo bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

Bilten URSZR: 02.08.2009


Meteo.si

Prikaži seznamvseh dosedanjih objav označenih z

         Razmere 

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79704