Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 03.12.09

Posredovanje na Ladrskem vrhu - Razvoj vremena in Razmere v gorah

Ob 17.51 so reševalci Postaje GRS Tolmin posredovali na Ladrskem Vrhu v občini Kobarid, kjer si je domačin pri padcu čez skalo poškodoval glavo. Reševalci GRS Tolmin so poškodovanca oskrbeli in ga prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Tolmin in ga z reševalnim vozilom prepeljali v ZD Tolmin.


V četrtek bo pretežno jasno, le po nižinah bo zjutraj in dopoldne, ponekod pa lahko tudi večji del dneva, megla ali nizka oblačnost.
V petek se bo pooblačilo. V severovzhodnih krajih bo povečini suho, drugod bo čez dan od zahoda pričelo deževati. Meja sneženja bo med 400 in 700 metri nadmorske višine. Na Primorskem bo popoldne zapihala burja. V noči na soboto bodo padavine povsod ponehale.
V soboto bo na Primorskem delno jasno z burjo, drugod bo pretežno oblačno.
V nedeljo bo suho vreme, ponekod po nižinah bo megleno.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo, Službe za sneg in plazove, so bile od ponedeljka do torka dopoldne v gorah padavine. Sprva je snežilo nad okoli 1800 metri, v ponedeljek zvečer pa se je meja sneženja spuščala in do torka zjutraj spustila na okoli 1200 metrov, v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah tudi nižje. Nato je bilo večinoma suho. Največ
padavin je bilo na zahodu, kjer je zapadlo od 20 do 30 cm snega, drugod pa precej manj. Sneg je bil večinoma moker in se je s podlago dokaj dobro sprijel. Le nad 2000 metri je bil večinoma suh. Sprva je še pihal močan južni veter, ki je do torka zjutraj oslabel.
Snežna odeja je mehka in rahla. V zahodnih Julijcih je okoli 110 cm snega, drugod v Julijcih in v zahodnih Karavankah od 60 do 90 cm, v preostalem delu naših gora pa precej manj. Snežna odeja se začenja na nadmorski višini okoli 1200 metrov, v Julijcih tudi nižje. Nevarnost snežnih plazov je v večjem delu naših gora 1. stopnje, le v visokogorju Julijcev 2. stopnje po evropski
petstopenjski lestvici.
Do petka dopoldne bo suho in sončno vreme. Ničla bo na nadmorski višini okoli 1900 metrov. Snežna odeja se bo v visokogorju le počasi sesedala in preobražala. Nevarnost snežnih plazov bo ostala 2. stopnje.

 

Bilten URSZR: 03.12.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837