Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 04.07.22

GRS v sedmih (7) akcijah

Ob 13.00 se je na slapu Palenk v Logarski dolini, občina Solčava, pripetila nesreča, v kateri je plezalec padel 20 metrov globoko. Reševalci NMP Mozirje z gorskimi reševalci GRS Celje in gasilci PGD Solčava so poškodovanega oskrbeli, ga z vrvno tehniko spustili z roba police in prenesli do mesta pristanka helikopterja, kjer ga je prevzela dežurna ekipa HNMP Maribor. Helikopter SV je poškodovanca prepeljal v UKC Maribor.

Ob 7.55 si je pri sestopu iz Debele peči, občina Gorje, planinka pri padcu poškodovala ramo in roko. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so jo na kraju oskrbeli, nato pa jo je helikopter Slovenske vojske prepeljal v SB Jesenice.

Ob 9.59 sta na poti proti Sedmerim jezerom, občina Bohinj, planincem v prepad padla psa. Eden je bil mrtev, drugi pa poškodovan. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino. Lastniki so poškodovanega psa peljali k veterinarju, drugega pa bo prevzela higienska služba.

Ob 12.21 se je na grebenu Košute, občina Tržič, pri padcu poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa GRS Brnik so ga na kraju oskrbeli, nato pa ga je helikopter Slovenske vojske prepeljal v SB Jesenice.

Ob 12.48 je na Blejski koči, občina Gorje, obolela oseba potrebovala pomoč. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa HNMP Brnik so obolelo osebo s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.53 je gost Kovinarske koče v Krmi, občina Gorje, potreboval zdravniško pomoč. Gorski reševalci GRS Mojstrana so ga na kraju oskrbeli, nato pa prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 14.09 si je planinec pri Kranjski koči na Ledinah, občina Jezersko, poškodoval koleno. Gorski reševalci GRS Jezersko in dežurna ekipa GRS Brnik so ga oskrbeli, nato pa ga je helikopter SV prepeljal v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo dopoldne pretežno jasno, nato bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, pihal bo veter vzhodnih smeri. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem na severu nastale prve nevihte, ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 37 °C. Ponoči se bodo krajevne nevihte pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Na Primorskem bo zapihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju in na Goriškem okoli 21 °C.

V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V sredo bo precej jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.


 04.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79778