Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 05.03.12

Pomagali na Šmarni gori, nesreče na smučiščih - Predviden razvoj vremena

Ob 13.13 se je na poti proti Šmarni gori v občini Ljubljana poškodovala planinka. Na kraj so odšli reševalci GRS Ljubljana, ki so ji nudili prvo pomoč ter jo transportirali do reševalnega vozila, kjer so ji reševalci NMP Ljubljana nudili nadaljnjo pomoč.

Ob 10.51 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem s smučišču na Krvavcu v občini Cerklje, prepeljala poškodovano smučarko v UKC Ljubljana.

Ob 13.32 se je na smučišču Smučarskega centra Cerkno ob padcu poškodoval smučar. Prvo pomoč so poškodovanemu smučarju nudili reševalci Smučarskega centra Cerkno in reševalec Zdravstvenega doma Idrija. Posredovan je bil zahtevek za posredovanje Helikopterske enote nujne medicinske pomoči Brnik. Kljub hitri pomoči mlademu smučarju niso mogli pomagati in je umrl na kraju dogodka. Preklicano je bilo tudi posredovanje helikopterja. Vzrok nesreče preiskujejo ustrezne službe.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho vreme. Popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu možne posamezne plohe, nad okoli 800 m nad morjem snežne. Burja na Primorskem se bo popoldne in zvečer nekoliko okrepila.
V torek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo od severa postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod pa vzhodni do severovzhodni veter.
V sredo bo pretežno jasno, burja bo oslabela in ponehala.
V četrtek bo sprva precej jasno, čez dan se bo oblačnost povečala.

Bilten URSZR: 05.03.2012


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži vse dosedanje objave označenh z

         GRS = reševanja/akcije naše GRS

         razmere v gorskem svetu

         vreme = vse o vremenu, napovedi ...

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79831