Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.10.09

Padalec podlegel, planinki in gobarju nudili pomoč - Razvoj vremena

Ob 15.24 je strmoglavil padalec z motornim padalom v bližini Domžalskega doma na Veliki planini v občini Kamnik. Kljub hitremu posredovanju reševalcev Postaje GRS Kamnik ter helikopterja HNMP Slovenske policije z dežurno ekipo je padalec zaradi poškodb umrl na kraju dogododka. Vzrok padca še ugotavljajo pristojne službe.

Ob 16.45 so posredovali reševalci Postaje GRS Bohinj na poti med planino Jezero in Viševnikom v občini Bohinj, kjer so oskrbeli obolelo planinko, ki je imela težave s srcem. Na kraj dogodka je odletel tudi helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah z dežurno ekipo, ki je obolelo planinko prepeljal na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 9.20 si je občan pri nabiranju gob zlomil gleženj leve noge v gozdu nad Dvorom pri Polhovem Gradcu. Poleg reševalcev NMP Ljubljana so posredovli tudi člani Postaje GRS Ljubljana, ki so poškodovanca prenesli iz gozda do reševalnega vozila.


Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo v zahodnih krajih zmerno do pretežno oblačno, ponekod bodo popoldne občasno rahle padavine. Drugod bo sončno z občasno povečano oblačnostjo.
V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, na zahodu pa pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter.
V sredo in četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Na zahodu bo pretežno oblačno, tam bo ponekod občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Bilten URSZR: 05.10.2009


Meteo.si

Prikaži seznam vseh dosedanjih objav označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79854