Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 06.07.11

Pokaži objave o reševanjih GRSOmagal tuji planinec - Na melišču mu je spodrsnilo - Strela oplazila planinca - V plezališču se je poškodoval alpinist  /  Predviden razvoj vremena

Ob 22.33 je pod Prisojnikovim oknom v občini Kranjska Gora, omagal tuji planinec. Reševalci GRS Kranjska Gora so onemoglega planinca našli in ga pospremili v dolino, od koder je bil prepeljan nazaj na Bled v hotel.

Ob 11.29 je med vzponom proti Prestreljenikovemu oknu v pogorju Kanina v občini Bovec planincu na melišču zdrsnilo. Pri padcu si je poškodoval glavo. Oskrbela ga je dežurna ekipa za reševanje v gorah in ga ob pomoči helikopterja Slovenske vojske prepeljala v dolino.

Ob 19.40 je na poti iz Mangarta v občini Bovec strela oplazila planinca. Gasilci PGD Bovec in reševalci GRS Bovec so odšli na pomoč planincu. Čez nekaj časa se je opomogel in skupaj s prijateljem nadaljeval pot v dolino. Ob srečanju z reševalci so ga le ti naprej skupaj pospremili v dolino, kjer so ga pričakali reševalci NMP Tolmin in ga odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico.

Ob 17.41 se je v plezališču Lutne skale pri naselju Bukovo, občina Cerkno, poškodoval alpinist. Člani GRS Tolmin so hudo poškodovanemu alpinistu nudili prvo pomoč ter ga prenesli do ceste, od koder ga je prevzela dežurna ekipa za reševanje v gorah in ga ob pomoči helikopterja Slovenske vojske prepeljala v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte.
V četrtek bo sprva pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo predvsem v severozahodni Sloveniji še posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo zapihal južni ali jugozahodni veter.
V petek in soboto bo pretežno jasno in vroče. Pihal bo jugozahodnik.

Bilten URSZR: 06.07.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79836