Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.09.08

Umrl pod snegom - Poškodovala si je gleženj - Zdrsnil je v graben
Predviden razvoj vremena

Ob 8.22 se je na pod Hudičevim stebrom v severni steni Prisojnika, občina Kranjska Gora, vdrl večji kos snega in pod seboj pokopal enega planinca, še enega pa poškodoval. Planinec, ki ga je sneg zasul je poškodbam podlegel. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik z helikopterjem LPE, ki so poškodovanega planinca prepeljali jeseniško bolnišnico.

Ob 10.54 si je v bližini planinske koče na Črni prsti, občina Tolmin, planinka poškodovala gleženj. Gorski reševalci Postaje GRS Tolmin so jo na klasičen način prenesli do ceste, od tam pa je bila prepeljana v zdravstveni dom.

Ob 19.20 je v bližini Mihovega doma pod Vršičem planinec zdrsnil v graben. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovanega dvignili iz grabna. V oskrbo so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice in ga odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno. Drugod bo dopoldne še delno jasno, popoldne pa se bo počasi pooblačilo. Manjše, krajevne padavine se bodo že dopoldne pojavljale predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije, popoldne pa se bodo krepile in se počasi širile proti vzhodu. V noči na ponedeljek bodo zajele vso državo. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.
V ponedeljek dopoldne bo dež povsod ponehal, nato bodo še krajevne plohe. Na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal okrepljen severovzhodnik. Popoldne se bo postopno zjasnilo.

Bilten URSZR: 07.09.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         GRS

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837