Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.08.09

Našli mrtvo osebo - Štirje zašli v zahtevno brezpotje - Smrt med podiranjem dreves
Predviden razvoj vremena

Ob 6.55 so našli mrtvo osebo na hribu v Gozdu Martuljku, občina Kranjska Gora. Gorski reševalci Postaje GRS Kranjska Gora so truplo prenesli do ceste, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ob 15.18 so štirje planinci na poti iz Olševe proti Golemu Rebru, občina Solčava, zašli v zahtevno brezpotje. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje, ki so planince s helikopterjem Slovenske vojske in ekipo za reševanje v gorah varno in nepoškodovane prepeljali v dolino.

Ob 14.22 se je v gozdu v kraju Lenart pri Gornjem Gradu, občina Gornji Grad, pri podiranju dreves zgodila nesreča. Nesreča se je zgodila na območju, kjer dostop z reševalnim vozilom ni bil mogoč. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje in vojaški helikopter s posadko za reševanje. Delavec je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. Pokojnega delavca so pripravili za transport, posadka s helikopterjem pa ga je prepeljala v Mozirje.

Predviden razvoj vremena

V soboto in nedeljo bo povečini sončno, v nedeljo občasno zmerno oblačno. Več oblačnosti bo v gorskem svetu, kjer bodo popoldne možne posamezne plohe. Na Primorskem bo občasno pihala šibka burja.
V ponedeljek se bo od zahoda pooblačilo. V zahodni polovici Slovenije se bodo že pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči na torek razširile nad vso Slovenijo in v torek dopoldne povsod ponehale. Čez dan se bo delno razjasnilo, popoldne bodo še posamezne plohe.

Bilten URSZR: 08.08.2009


Meteo.si

Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79814