Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.08.09

Pet posredovanj, eno neuspešno - Razvoj vremena
GRS Ljubljana: Iskalna akcija na Šmarni gori

Ob 11.16 je nad Gozd Martuljkom v Kranjski gori planinki postalo slabo in je izgubljala zavest. Gorski reševalci Postaje GRS Kranjska Gora in reševalci NMP Kranjska Gora so planinki nudili pomoč in jo s terenskim vozilom s spremstvom zdravnice prepeljali v SB Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Ob 11.36 je v Poštarskem domu v Kranjski gori oseba padla v nezavest. Posredovali so reševalci Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik, ki so s helikopterjem LPE prileteli na kraj in skupaj z reševalci NMP Jesenice in Tolmin oživljali osebo. Kljub hitri intervenciji in naporom je oseba umrla.

Ob 11.50 je na poti od Koče v Krnici proti Kriški steni v Kranjski Gori, planinca obšla slabost. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so klasično, peš odšli v reševanje istočasno pa je potekalo tudi helikoptersko reševanje z dežurno ekipo GRS na Brniku in helikopterjem SV. Obolelemu so pomagali mimoidoči in ga pospremili do Koče v Krnici, kjer so ga oskrbeli gorski reševalci in ga prepeljali do helikopterja, ki je pristal pod kočo. S helikopterjem je bil prepeljan v SB Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Ob 14.17 so v Podljubelju v občini Tržič, reševalci GRS Tržič, v dolino pospremili dva nepoškodovana planinca, ki sta zaradi nepoznavanja terena in slabe pripravljenosti zašla.

Ob 14.41 si je v Zgornjem Jezerskem, občina Jezersko, planinka zlomila gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Jezersko, ki so poškodovano planinko prenesli v dolino, kjer so jo prevzeli domači in jo odpeljali v nadaljnjo oskrbo.


Manjka akcija GRS Ljubljana: Iskalna akcija na Šmarni gori


Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo delno jasno, ponekod bo zapihal jugozahodnik, ob morju šibek jugo.
Popoldne in v torek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe ali nevihte, ki bodo bolj pogoste v zahodni polovici Slovenije.
V sredo bo sončno.
V četrtek dopoldne bo delno jasno, popoldne spremenljivo s krajevnimi
nevihtami.

Bilten URSZR: 10.08.2009


Meteo.si

Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837