Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.09.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 4.34 sta se pri sestopu s Triglava na Tominškovi poti, občina Kranjska Gora, izgubila planinca. Reševalci GRS Mojstrana so ju našli in nepoškodovana pospremili v dolino.

Ob 9.33 si je pri sestopu s Kredarice, občina Kranjska Gora, planinka poškodovala gleženj. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovano planiko na kraju oskrbeli, nato pa s policijskim helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.45 je na območju Rombona, občina Bovec, obnemogla planinka. Posredovali so reševalci GRS Bovec in policijski helikopter z dežurno ekipo GRS Brnik, ki so planinko prepeljali v dolino.

Ob 13.41 se je na progi v kolesarskem parku v Kranjski Gori pri padcu hudo poškodoval kolesar. Na kraju dogodka so mu prvo pomoč nudili reševalci GRS Kranjska Gora ter reševalci NMP Kranjska Gora in Jesenice. Policijski helikopter ga je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik prepeljal v UKC Ljubljana. O nesreči so bili obveščeni policisti PU Kranj.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C.

V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne bo na severu nastalo nekaj ploh in tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 23 do 26, na Primorskem do 30 °C.

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in čez dan še vedno zelo toplo. Zapihal bo jugozahodnik.


 11.09.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79617