Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.06.08

Izčrpana Italijanka - Izgubili so se trije madžarski planinci - Predviden razvoj vremena

Ob 11.17 je na poti proti vrhu Krna nad planino Zaslap, občina Kobarid, obšla slabost italijansko planinko. Posredovali so člani GRS Tolmin in helikopter slovenske vojske z zdravnikom, ki so izčrpano planinko prepeljali do Tolmina, kjer jo je v oskrbo prevzelo medicinsko osebje ZD Tolmin.

Ob 17.38 so se v Julijskih Alpah, na območju med Triglavom in Luknjo, zaradi slabega vremena izgubili trije madžarski planinci, ki zaradi poslabšanih vremenskih razmer, snega in megle niso več našli prave poti. Slabo opremljeni in premraženi so poklicali pomoč preko mobilnega telefona. Posredovali so gorski reševalci Postaj GRS Kranjska Gora in Mojstrana in posadka helikopterja SV, ki je v prvem poletu uspela v bližino izgubljenih planincev prepeljati tri reševalce. Ponovni polet ni bil mogoč zaradi poslabšanja vremenskih razmer. Ekipa treh reševalcev je pričela z iskanjem vendar zaradi teme in slabih vremenskih razmer izgubljenih planincev ni našla. Okoli 22.40 so reševalci akcijo prekinili in si postavili zasilni bivak. Okli tretje ure zjutraj bodo v reševanje na goro krenili še preostali člani omenjenih Postaj GRS, pridružili pa se jim bodo še gorski reševalci Postaje GRS Bovec in ob zadovoljivi vidljivosti ponovno še posadka z helikopterjem SV. Okoli 7.30 so pogrešane našli nepoškodovane na Velem polju. Zaradi podhladitve so jih prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo dež povsod ponehal, delno se bo razjasnilo. Na Primorskem bo sprva še pihala šibka burja. Čez dan se bo od zahoda znova zmerno pooblačilo, predvsem v hribovitem svetu bodo popoldne možne kratkotrajne plohe. Ponekod bo začel pihati jugozahodni veter.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, predvsem ob morju bodo vmes tudi nevihte. Pogosteje bo deževalo v zahodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.
V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodni veter.
V sredo bo dež postopno ponehal, popoldne se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo zapihala burja.

Bilten URSZR: 15.06.2008

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79805