Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.08.12

Zgrešila smer - Zaplezali so se - Zasilni pristanek - Padel s sedmih metrov 
Predviden razvoj vremena

Ob 20.53 sta na poti z Okrešlja proti Kamniškem sedlu v občini Solčava, angleška pohodnika zgrešila smer. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje, ki so izgubljena pohodnika našli nepoškodovana in ju pospremili do koče na Okrešlju.

Ob 11.31 so se na poti med Trento in Triglavom, izgubili planinci. Reševalci postaje GRS Bovec so odšli po poti, ki so jo opisali tuji planinci, vendar jih do popoldneva niso našli. Na zahtevo vodje intervencije, se je v iskanje vključil policijski helikopter, ki je ob 17.15 z letalcem reševalcem GRS Bovec, poletel v iskalno akcijo. Izgubljene planince so našli nad Zadnjico v bližini Trente, kjer so se zaplezali. Nepoškodovane planince so reševalci prepeljali v dolino.

Ob 13.57 se je na grebenu zahodno od vzletišča na Stolu v občini Kobarid ob zasilnem pristanku poškodoval jadralni padalec. Posredovala je Dežurna ekipa GRS Brnik in posadka helikopterja Letalske policijske enote. Poškodovanega jadralnega padalca so prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 16.49 je na pristajališču jadralnih padalcev in zmajarjev v Tolminu, zmajar ob pristajanju padel z višine okoli sedmih metrov in se poškodoval. Ekipa NMP ZD Tolmin ga je oskrbela, ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik in posadka helikopterja Slovenske vojske pa sta ga prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Ob 17.02 je na območju Gradiške Ture v občini Vipava zasilno pristal jadralni padalec. Člani GRS Tolmin in člani GRS Ljubljana so padalca sneli z drevesa, mu pomagali sneti obe padali z drevesa, ter ga pospremili do avtomobila.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno jasno, le v hribovitem svetu občasno zmerno oblačno.
V četrtek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer pa bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte.
V petek in v soboto bo povečini sončno in vroče. V petek dopoldne bo na Primorskem pihala šibka do zmerna burja.

Bilten URSZR: 15.08.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79836