Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.09.16

GRS v štirih akcijah, HRI pri dveh
Predviden razvoj vremena

Ob 17.46 si je v Blejskem Vintgarju v občini Gorje tuja obiskovalka poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica, ki so ponesrečenko iz Vintgarja na klasičen način, z nosili prenesli do parkirišča, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Bled in prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 12.26 je na pobočju hriba Kobala v občini Tolmin strmoglavil jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin so poškodovanega padalca oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Tolmin so ga prepeljali v SB Šempeter.

Ob 14.40 je v bližini vzletišča v bližini Trnovega, občina Nova Gorica, na drevesu zasilno pristal jadralni padalec. Reševalci GRS Tolmin in HRI Nova Gorica so nepoškodovanemu padalcu pomagali sestopiti z drevesa in ga pospremili do vzletišča.

Ob 14.40 je v bližini naselja Vitovlje, občina Nova Gorica, zasilno pristal jadralni padalec. Še pred prihodom reševalcev GRS Tolmin in HRI Nova Gorica se je padalec, ki ni bil poškodovan, vrnil do pristajališča.

Predviden razvoj vremena

V petek bo v vzhodni Sloveniji večinoma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodnih ter ponekod v osrednjih in južnih krajih bo občasno deževalo, v bližini morja bodo možne tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer se bodo padavine z nevihtami od zahoda okrepile in se ponoči prehodno razširile nad vso Slovenijo. Predvsem na jugozahodu bodo možni močnejši nalivi.
V soboto bo na vzhodu deloma sončno in večinoma brez padavin. Drugod bo spremenljivo oblačno z občasnimi plohami ali nevihtami. Pihal bo jugozahodnik.
V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Nekoliko hladneje bo.

16.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79780