Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.03.12

Planinca obšla slabost - Poškodovala se je pri sestopu
Predviden razvoj vremena

Ob 8.27 je nad planino Blato v občini Bohinj planinca obšla slabost. Reševalci GRS Bohinj so planinca oskrbeli in prepeljali do planine Blato. Od tam pa ga je helikopter SV z dežurno ekipo za reševanje v gorah prepeljal na zdravljenje v bolnišnico Jesenice.

Ob 14.44 si je pri sestopu iz Kriške gore v občini Tržič planinka poškodovala nogo. Reševalci GRS Tržič so poškodovanki nudili prvo pomoč, jo oskrbeli in pripravili za transport s helikopterjem SV, ki jo je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 14.35 sta na območju med Lijakom in naseljem Trnovo, občina Nova Gorica, zasilno pristala jadralna padalca in obvisela na drevesu. Poškodovana nista bila. Reševalci HRI MO Nova Gorica so rešili padalca in ju pospremili do pristajalnega mesta.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Drugod bo delno jasno. Še bo pihal okrepljen jugozahodni veter.
V ponedeljek zjutraj bo na vzhodu še deloma sončno, drugod pretežno oblačno, na zahodu bodo tudi padavine. Čez dan se bo dež širil proti vzhodu, najdlje bo suho v jugovzhodnih krajih. Veter bo postopno oslabel.
V torek bo pretežno oblačno, sprva bo ponekod bo še možen rahel dež.
V sredo bo sončno.

Bilten URSZR: 18.03.2012


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži vse dosedanje objave označenh z

         GRS = reševanja/akcije naše GRS

         razmere v gorskem svetu

         vreme = vse o vremenu, napovedi ...

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79854