Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.02.10

Plazovne razmere, klikni za prikaz objav z oznako |razmere|Predviden razvoj vremena - Opozorilo
Nevarnost trganja snežnih plazov se bo povečala na 4. stopnjo

V petek bo oblačno, dopoldne bo občasno deževalo predvsem v zahodni in deloma osrednji Sloveniji, čez dan se bodo padavine krepile in popoldne zajele vso državo. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1200 m. Ob morju bo pihal jugo.
V soboto bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spuščala, popoldne bo tudi marsikje po nižinah snežilo, na Primorskem bo začela pihati zmerna do močna burja.
V nedeljo bo delno jasno, zjutraj bo po nižinah megla, popoldne se bo v zahodni in osrednji Sloveniji znova pooblačilo.
V ponedeljek bo na vzhodu delno jasno, drugod večinoma oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

OPOZORILO: Po podatkih Agencije RS za okolje bo od petka opoldne do sobote opoldne največ dežja padlo v jugozahodni Sloveniji (večji del Primorske in del Notranjske, zahodni del osrednje Slovenije) - od 70 do 130 litrov dežja na kvadratni meter. Meja sneženja bo na teh območjih do sobote zjutraj na nadmorski višini okoli 1400 metrov, nato pa se bo spuščala in v soboto čez dan bo marsikje snežilo tudi po nižinah.
/.../ Pod 1400 metri se bo talila snežna odeja in dodatno prispevala h količini vode. Povečala se bo možnost zdrsov stare snežne odeje na strmih pobočjih in tudi s streh objektov, snežna odeja pa bo lahko zadrževala odtok meteorne vode.
/.../ V severozahodni in severni Sloveniji bo meja sneženja do sobote zjutraj med 800 in 1000 metri, kasneje pa bo snežilo do nižin. Do sobote zvečer bo tam zapadlo 40 do 70 cm snega. Nevarnost trganja snežnih plazov se bo povečala na 4. stopnjo po petstopenjski evropski lestvici.

Bilten URSZR: 19.02.2010


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837