Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.02.12

Tri reševanja - Smrtna nesreča pod Brano - Predviden razvoj vremena

Ob 9.40 je pri sestopu z Begunjščice, občina Tržič, planinec zdrsnil in si poškodoval ramo. Gorski reševalci Postaje GRS Tržič so poškodovanega planinca prenesli na Ljubelj, od koder je bil prepeljan v ZD Tržič.

Ob 10.46 je na poti s Kamniškega Sedla proti Brani v občini Solčava enemu izmed dveh planincev zdrsnilo in je drsel okoli 300 metrov. Pri tem je dobil takšne poškodbe, da je na kraju umrl. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje in Kamnik ter helikopter Slovenske vojske. S pomočjo helikopterja so reševalci našli mesto mrtvega planinca, se spustili do njega, ga potegnili iz snega in prepeljali v dolino.

Ob 12.12 je na Velik Planini planinka padla na ledu in si poškodovala glavo. Posredovala je dežurna enota HENMP in GRZS s policijskim helikopterjem. Poškodovano planinko so prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo rahlo deževalo, meja sneženja bo na višini okoli 700 metrov nad morjem. Pihal bo jugozahodni veter. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Dež bo po nižinah osrednje Slovenije prehajal v sneg. Na Primorskem bo začela pihati zmerna do močna burja.
V ponedeljek bodo padavine slabele in do večera ponehale.
V torek in sredo bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo ponehala. V jutranjem času bo ponekod po kotlinah megla.

Bilten URSZR: 19.02.2012


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži vse dosedanje objave označenh z

         GRS = reševanja/akcije naše GRS

         razmere v gorskem svetu

         vreme = vse o vremenu, napovedi ...

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79831