Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.06.16

GRS včeraj v sedmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 14.40 si je pri sestopu iz Korošice proti Kocbekovem domu, občina Luče, planinec poškodoval koleno. Reševalci Postaje GRS Celje in zdravnik letalec GRS Koroške so poškodovanega oskrbeli, helikopter Slovenske vojske pa ga je prepeljal v SB Celje.

Ob 13.19 si je pri sestopu na planini Javornik, občina Tržič, zaradi padca planinka poškodovala nogo. Reševalci Postaje GRS Tržič so poškodovano planinko na kraju oskrbeli. Dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter Slovenske vojske pa sta jo prepeljala v SB Jesenice.

Ob 4.52 je v zgornjem delu soteske potoka Sušec, občina Bovec, tuji planinec zdrsnil v sotesko in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Reševalci Postaje GRS Bovec so kraj dogodka zavarovali. Dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter Slovenske vojske so preminulega prepeljali do ceste, kjer so ga prevzele ustrezne službe.

Ob 10.23 se je malo pod vrhom gore Črna Prst, občina Tolmin, poškodovala udeleženka gorskega maratona. Reševalci Postaje GRS Tolmin in dežurna ekipa za reševanje v gorah so ponesrečeno tekmovalko s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.30 je na pobočju Porezna, občina Cerkno, zaradi dehidracije obležal udeleženec gorskega maratona. Reševalci Postaje GRS Tolmin so ga na kraju oskrbeli in ga predali tamkajšnjem zdravniku. Poletel je tudi helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe HNMP in prepeljal poškodovanca v UKC Ljubljana.

Ob 14.02 se je na pobočju Porezna, občina Cerkno, poškodoval tekmovalec gorskega maratona. Reševalci Postaje GRS Tolmin so ponesrečenca oskrbeli in ga predali v nadaljnjo oskrbo zdravniški službi.

Ob 15.58 je nad pobočjem Kobale, občina Tolmin, jadralni padalec z napol zaprtim padalom nekontrolirano padal z visoke višine. Reševalci Postaje GRS Tolmin in dežurna ekipa reševalcev za posredovanje v gorah so oskrbeli padlega padalca, helikopter Slovenske vojske pa ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo zjutraj bo še delno jasno, nato se bo hitro pooblačilo. Že dopoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo popoldne in proti večeru zajele večji del Slovenije. Pihal bo jugovzhodni do vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Ponoči se bodo padavine z nevihtami še okrepile, krajevno bodo možni močnejši nalivi.
V ponedeljek dopoldne bodo padavine od juga oslabele in marsikje ponehale, popoldne bo še nastalo nekaj ploh.
V torek in sredo bo večinoma sončno z le majhno verjetnostjo popoldanskih neviht.

19.06.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79785