Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.08.12

Umrl zaradi srčnega zastoja - Poškodovala sta se planinec in planinka - Padalec obtičal na drevesu - Na poti obnemogel - Predviden razvoj vremena

Ob 9.56 je na poti proti Golici v občini Jesenice zaradi srčnega zastoja potreboval pomoč planinec. Obolelemu planincu so na pomoč poleteli reševalci GRS dežurne ekipe na Brniku s helikopterjem LPE in reševalci GRS Jesenice. Planinec je na kraju umrl. Reševalci GRS Jesenice so umrlega prenesli do ceste in ga predali pogrebni službi.

Ob 10.10 se je v bližini Kanina, občina Bovec, poškodoval planinec. Reševalci GRS Bovec so ga na kraju oskrbeli in ga s helikopterjem policije prepeljali na zdravljenje v bolnišnico na Jesenicah.

Ob 13.16 je v bližini Stomaža, občina Ajdovščina, zasilno pristal padalec in obtičal na drevesu.
Do prihoda reševalcev GRS Tolmin je sam prišel z drevesa. Reševalci GRS Tolmin so sneli padalo z drevesa in padalca pospremili v dolino.

Ob 14.35 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z helikopterjem Slovenske vojske
prepeljala iz Tolmina v UKC Ljubljana zmajarja, ki se je poškodoval pri pristanku.

Ob 14.53 si je na Veliki planini, občina Kamnik, planinka huje poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so planinki oskrbeli nogo in jo z gondolo prepeljali v dolino. S terenskim vozilom so jo prepeljali v ZD Kamnik.

Ob 15.59 je na poti proti Vodnikovemu domu na Velem polju v občini Bohinj obnemogel planinec. Ponj so poleteli reševalci GRS z Brnika s helikopterjem Slovenske policije, ki so mu nudili prvo pomoč in ga prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma jasno.
V torek in sredo bo sončno in vroče.

Bilten URSZR: 18.09.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837