Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 20.07.16

GRS v sedmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 7.32 je na poti proti Ratitovcu, občina Železniki, planinko obšla slabost. Obolelo planinko so po oskrbi dežurne ekipe GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana v nadaljnjo oskrbo. Pri reševanju so pomagali tudi reševalci Postaje GRS Škofja Loka.

Ob 10.10 je pri sestopu iz Ledin v občini Jezersko planinec padel in si izpahnil ramo. Reševalci Postaje GRS Jezersko so planinca oskrbeli in pripravili za transport. Dežurna ekipa GRS in posadka s helikopterjem Slovenske vojske je planinca prepeljala v SB Jesenice.

Ob 16.18 so se na severni strani Jalovca v občini Kranjska Gora, zaplezali štirje tuji alpinisti. Reševalci Postaje GRS Rateče so alpiniste s pomočjo vrvne tehnike rešili na kraj kjer jih je lahko pobrala dežurna ekipa GRS in posadka helikopterja Slovenske vojske ter jih nepoškodovane prepeljali v dolino.

Ob 18.57 si je na vzletišču jadralnih padalcev pod Grpišco v Kranjski Gori padalec poškodoval ramo. Reševalci Postaje GRS Kranjska Gora so poškodovanemu padalcu imobilizirali poškodovano ramo in ga s terenskim vozilom prepeljali v dolino.

Ob 13.23 si je na Veliki planini, občina Kamnik, planinec poškodoval nogo. Reševalci Postaje GRS Kamnik so poškodovanemu planincu nudili prvo pomoč in ga z žičnico prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči.

Ob 6.22 je v koči na Prehodavcih, občina Bovec, obolel deček in zaradi bolečin ni mogel sestopiti v dolino. Obveščeni so bili reševalci Postaje GRS Bovec in NMP Tolmin. Obolelega dečka je dežurna ekipa GRS Brnik ob pomoči helikopterja Slovenske vojske prepeljala do zdravniške oskrbe v bolnišnico na Jesenicah.

Ob 19.22 je za Grajskim hribom v Grad v občini Cerklje na Gorenjskem padla padalka z jadralnim padalom in se poškodovala. Reševalci Postaje GRS Kranj so padalko prenesli do reševalnega vozila, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Kranj.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno jasno, v gorah bo čez dan nekaj spremenljive oblačnosti. Možnost popoldanskih neviht bo majhna. V četrtek bo večinoma sončno, popoldne bo predvsem v hribovitem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. V petek in soboto se bo nadaljevalo povečini sončno vreme. Verjetnost za nastanek popoldanskih neviht se bo s pregrevanjem ozračja postopno povečala.

20.07.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79832