Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 22.07.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 12.11 sta se nad Kranjsko Goro v gozdu izgubila planinca. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so planinca našli in nepoškodovana pospremili v dolino.

Ob 22.49 sta se na južnem pobočju Storžiča, občina Preddvor, izgubila planinca. Reševalci GRS Kranj so izgubljena našli s pomočjo koordinat in nepoškodovana na klasični način pospremili v dolino.

Ob 17.43 je na Jelovici, občina Bohinj, jadralni padalec zasilno pristal na drevesu. Reševalci GRS Bohinj so ga nepoškodovanega s tehničnim posegom rešili z drevesa ter sneli padalo.

Ob 20.03 je na pobočju Grajskega hriba, občina Cerklje na Gorenjskem, jadralni padalec zasilno pristal na drevesu. Reševalci GRS Kranj so ga nepoškodovanega s tehničnim posegom rešili z drevesa ter ga pospremili v dolino.

Ob 13.55 se je na območju Karavank v občini Kranjska Gora, začela iskalna akcija za pogrešanima osebama. Pod vodstvom policije so se v iskanje udeležili reševalci GRS Mojstrana, vodniki z reševalnimi psi za iskanje pogrešanih oseb KZS - SIP skupina 4, ZRPS Gorenjska in vodniki z reševalnimi psi GRZS. Pregledali so območje Karavank nad naseljem Belca in Dovje. Pri iskanju so si pomagali tudi z brezpilotnimi letalniki. Osebi niso našli.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 36, na Primorskem do 38 °C.

V soboto bo sončno. Pozno popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 32 do 38 °C.

V nedeljo bo večinoma sončno in v notranjosti države malo manj vroče, predvsem na severu Slovenije bodo možne posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V ponedeljek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.


 22.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79797