Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.07.11

Pokaži objave o reševanjih GRSZdrsa ni preživel - Zlomila si je gleženj
Predviden razvoj vremena

Ob 14.14 je iz Tominškove poti na poti proti Kredarici zdrsnil planinec. Na kraj dogodka je poletela posadka s helikopterjem Letalske policijske enote z dežurno ekipo GRS. S pomočjo vitla so spustili reševalce GRS do ponesrečenega planinca, ki usodnega zdrsa ni preživel, zato so ga pripravili za transport in prepeljali v dolino. Reševalci Postaje GRS Mojstrana so poskrbeli za varen sestop preostale skupine v dolino.

Ob 22.42 si je občanka na vikendu na Zoisovi ulici v Bohinjski Bistrici, nad vasjo Žlan, občina Bohinj, zlomila gleženj. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so poškodovanko oskrbeli in nudili pomoč reševalcem NMP Bled pri prenosu do reševalnega vozila. Poškodovanka je bila prepeljana v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Ob morju bo pihal južni veter. Dež bo popoldne in ponoči ponekod prehodno ponehal.
V nedeljo bo povečini oblačno, znova se bodo okrepile padavine, ki jih bo več in bodo bolj pogoste v zahodni polovici Slovenije. Ob morju bodo vmes tudi nevihte. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nadmorske višine okoli 1800 metrov. Popoldne bo dež postopno ponehal, proti večeru se bo od zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja.
V ponedeljek in torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Burja na Primorskem bo oslabela. V gorskem svetu bodo popoldne možne posamezne kratkotrajne plohe. Postopno bo znova topleje.

Bilten URSZR: 23.07.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79852