Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.11.09

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Le na severovzhodu Slovenije bo v glavnem brez padavin. Ponoči bodo padavine povsod ponehale.
V torek bo v zahodni Sloveniji oblačno, drugod delno jasno z jutranjo meglo po nižinah.
V sredo in četrtek bo v zahodnih krajih pretežno oblačno, drugod še delno jasno. V jutranjem času bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. Predvsem v četrtek bo na zahodu občasno že rahlo deževalo.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo, Službe za sneg in plazove, je bilo ob koncu tedna v gorah sončno in razmeroma toplo vreme. Snežna odeja se je talila in sesedala. Le v visokogorju je ponoči pomrznila. V noči na nedeljo se je pooblačilo in do ponedeljka zjutraj je padlo nekaj dežja, nad okoli 1800 metri pa je rahlo snežilo. Zapadlo je največ do 5 centimetrov snega. Snega je v gorah malo. Snežna odeja se začenja na nadmorski višini okoli 1400 metrov, v osojah in planotah v Julijcih tudi nižje. V Julijskih Alpah je na 1500 metrih do okoli 10 centimetrov snega, na 2500 metrih pa do okoli 40 centimetrov. Drugod je na 1500 metrih večinoma kopno, nekaj snega je le v senčnih legah, nad okoli 1800 metri pa ga je do okoli 10 centimetrov. Sneg je v visokogorju pokrit s skorjo, ki ne drži človeške teže, na tej skorji je ponekod nekaj centimetrov svežega snega. Nevarnost snežnih plazov je 1. stopnje po petstopenjski evropski lestvici. Do petka bo večinoma suho vreme. Le v zahodnih Julijskih Alpah bodo v četrtek in petek možne rahle padavine. Ničla bo v ponedeljek na nadmorski višini okoli 1600 metrov, v torek se bo dvignila do 2300 metrov. Še topleje bo v sredo, ko bo ničla nad 3000 metri, v četrtek pa se bo spet nekoliko ohladilo. Sneg se bo še naprej talil in sesedal, marsikje pa povsem skopnel.

Bilten URSZR: 23.11.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        ;  Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79828