Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.07.16

GRS v osmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 7.15 je planincu na poti proti Vodnikovemu domu v občini Bohinj postalo slabo. Oskrbeli so ga reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik, ki ga je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 8.24 si je na Planini Konjščica v občini Bohinj planinka zvila nogo. Oskrbeli so jo reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik in jo s helikopterjem Slovenske vojske za reševanje v gorah prepeljali v SB Jesenice.

Ob 10.12 si je v Nemški smeri Triglavske severne stene v navezi treh alpinistov eden izpahnil ramo. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske. Alpiniste so iz stene rešili s pomočjo helikopterja, nepoškodovana so prepeljali v dolino, poškodovanega pa na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 12.23 so posredovali gorski reševalci postaje GRS Rateče in dežurna ekipa GRS na Brniku z vojaškim helikopterjem na grebenu Šite v občini Kranjska Gora, kjer si je med plezanjem alpinistka zlomila nogo. Poškodovani so nudili prvo pomoč, nato pa so jo prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 14.52 se je poškodovala plezalka pri plezanju v Debelakovi smeri v Mojstrovki. Posredovali so reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske za reševanje v gorah. Poškodovano so oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 17.16 so posredovali gorski reševalci postaje GRS Tržič na Košutnikovem turnu v občini Tržič, kjer so pomagali pri sestopu dvema pohodnikoma. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 19.40 sta dva planinca plezala v Široki peči nad Gozd Martuljkom v občini Kranjska Gora. Pri spustu se jima je zataknila vrv. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so ju z vojaškim helikopterjem pobrali iz stene in ju nepoškodovana prepeljali v dolino.

Ob 12.45 je na kolesarski prireditvi pri spustu v Mežico padla avstrijska kolesarka in se pri tem poškodovala. Oskrbeli so jo reševalci NMP Ravne na Koroškem in reševalci GRS Koroške.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Pojavljati se bodo začele krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč.
V ponedeljek bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Največ sončnega vremena bo na Primorskem, kjer bo zapihala šibka burja.
V torek in sredo bo dopoldne sončno, popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

24.07.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79779