Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.08.12

Zaprosil za pomoč - Zašli z markirane poti - Poškodovala si je nogo - S Kredarice odpeljali obolelo osebo
Predviden razvoj vremena

Ob 07.34 je planinec, ki je šel na Triglav, zaradi dežja, toče in strel zaprosil za pomoč gorskih reševalcev. Gorski reševalec GRS Mojstrana je planincu svetoval, naj gre hitro do najbližje koče in ga usmerjal. Ob 8.28 so bili vsi nepoškodovani na varnem v domu na Kredarici.

Ob 13.20 sta na Kamniškem sedlu, občina Solčava, dve planinki zašli z markirane poti in se znašle na težavnem terenu. Posredovala sta pripadnika GRS Celje, ki sta po vrvi rešila planinki ter ju pospremila do koče na Okrešlju.

Ob 15.00 je na poti z Okrešlja proti Logarski dolini v občini Solčava padla starejša planinka in si poškodovala nogo. Posredovala sta pripadnika GRS Celje, ki sta lažje poškodovano planinko pospremila do poti, kjer je lahko varno nadaljevala pot.

Ob 16.18 smo bili obveščeni, da imajo na Kredarici v občini Kranjska Gora obolelo osebo. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna ekipa GRS z Brnika pa je z vojaškim helikopterjem obolelo osebo prepeljala s Kredarice v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V petek in soboto bo pretežno jasno, čez dan bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.
V nedeljo bo dež od zahoda zajel vso državo, vmes bodo tudi nevihte, ohladilo se bo.
V ponedeljek bo povečini jasno, čez dan občasno zmerno oblačno. Hladneje bo, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

Bilten URSZR: 24.09.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79814