Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.08.15

GRS v sedmih akcijah - Zdrsnil v smrt - Planinka padca ni preživela
Predviden razvoj vremena

Ob 6.30 so se v severni triglavski steni, občina Kranjska Gora, na težavnem terenu zaplezali trije plezalci. Reševalci Postaje GRS Mojstrana in dežurna ekipa za reševanje v gorah v spremstvu helikopterja LPE so plezalce nepoškodovane, le malo podhlajene, prepeljali v dolino.

Ob 10.52 je na grebenu Rjavine, Mojstrana, občina Kranjska Gora, zdrsnil planinec. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana, ki so s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in helikopterjema Slovenske vojske in LPE, našli planinca mrtvega in ga prepeljali v dolino.

Ob 16.13 si je na poti iz Češke koče proti Jezerskem, občina Jezersko, planinka poškodovala gleženj. Oskrbeli so jo reševalci Postaje GRS Jezersko in dežurna ekipa za reševanje v gorah. S helikopterjem LPE so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.44 so se na poti iz Doma na Vitrancu proti jezeru Jasna v Kranjski Gori štirje planinci zaplezali. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so jih nepoškodovane pripeljali v dolino.

Ob 8.29 se je pri vzponu na Mangart v občini Bovec na planinski poti med Malim Koritniškim Mangartom in vrhom gore, na predelu pri Hudi Škrbini, zdrsnila češka planinka in padla po travnatem žlebu proti Loški Koritnici. Planinka padca ni preživela. Posredoval je helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo za reševanje v gorah in reševalci Postaje GRS Bovec.

Ob 19.13 je pri sestopu iz Dovških vrat proti koči na Kriških podih, občina Bovec, padla planinka in se poškodovala. Gorski reševalci GRS Bovec so ponesrečenko oskrbeli in jo prenesli v dolino, od koder so jo tolminski reševalci odpeljali na zdravljenje v ZD Tolmin.

Ob 0.41 se je pri sestopu k planinski koči na Snežniku, občina Ilirska Bistrica, poškodoval planinec. Reševalci Postaje GRS Ljubljana - skupina Ilirska Bistrica so poškodovanega oskrbeli, pripravili za prenos ter pomagali reševalcem HNMP pri prenosu in nalaganju v helikopter Slovenske vojske. Poškodovani planinec je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva delno jasno, le na zahodu bo pretežno oblačno. Čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Proti poldnevu se bodo predvsem v zahodnih krajih začele pojavljati padavine, možne bodo posamezne nevihte. Ob morju bo večinoma suho. Kakšna kaplja bo lahko prehodno padla tudi drugod. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.
V torek bo oblačno. Padavine, deloma nevihte, se bodo začele pojavljati vse bolj proti vzhodu. Najmanj dežja bo na severovzhodu in ponekod na jugu države. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, jugo ob morju pa bo ponehal. V noči na sredo bo dež povsod ponehal.
V sredo bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo še zmerno do pretežno oblačno.
V četrtek bo pretežno jasno z nekaj jutranje megle. Postajalo bo vroče.

24.08.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79797