Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.12.09

Plazovne razmere, klikni za prikaz objav z oznako |razmere|Razvoj vremena - Opozorilo pred plazovi

V četrtek bo pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bo dežja malo ali pa bo večinoma suho, drugod pa bo občasno deževalo, najpogosteje v zahodni Sloveniji. Padavine se bodo spet okrepile v noči na petek. Spet se bo krepil jugozahodni veter, ob morju jugo.
Tudi v petek bo oblačno. Deževalo bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, popoldne in zvečer pa bo dež postopno zajel vso državo. Največ ga bo na zahodu. Vmes bodo posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zvečer se bo veter obračal v severovzhodnik. Meja sneženja se bo do večera spustila do nadmorske višine okoli 1400 metrov. Do sobote zjutraj bodo padavine ponehale, meja sneženja se bo spustila pod 600 m nadmorske višine. V soboto se bo prehodno delno zjasnilo, popoldne pa bo od juga oblačnost spet naraščala. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v južnih krajih bodo občasno rahle padavine. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Opozorilo
Meja sneženja se bo v četrtek dvignila nad 2000 metrov. V petek do večera se bo še spustila na okoli 1400 metrov, v noči na soboto pa pod 600 metrov. V Julijskih Alpah se je povečala nevarnost proženja snežnih plazov. Trenutno je 4. stopnje po petstopenjski lestvici.
 

Bilten URSZR: 24.12.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79731