Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.07.09

Dve posredovanji v Bohinju in akcija pod Planjavo - Razvoj vremena

Okoli 7. ure so reševalci GRS Celje odšli na Pasje sedlo pod Planjavo, kjer so pripravili vse potrebno za transport v dolino, dne 23.7.2009, najdenega smrtno ponesrečenega planinca. Transport s kraja nesreče je do Mozirja okoli 11. ure izvršila posadka z helikopterjem slovenske vojske.

Ob 16.33 je v Orožnovo kočo, občina Bohinj prišla planinka s poškodovanim gležnjem in ni mogla nadaljevati poti. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so poškodovano planinko oskrbeli in jo transportirali v dolino. Prepeljali so jo v ZD Bohinj.

Ob 16.55 se je pri Koci pod Bogatinom, poškodovala planinka. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa reševalcev ter posadka z helikopterjem SV, ki so poškodovanko prepeljali v SB Jesenice.


Predviden razvoj vremena

V soboto bo zjutraj in dopoldne spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi, krajevnimi padavinami. V južnih krajih jih bo zelo malo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Čez dan bo dež oslabel, popoldne bodo še posamezne plohe. Proti večeru se bo jasnilo.
V nedeljo bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala.
V ponedeljek bo pretežno jasno.
V torek bodo prehodno spet krajevne plohe in nevihte. Nekoliko hladneje bo, na Primorskem bo zapihala burja, drugod severni do severovzhodni veter.

Bilten URSZR: 25.07.2009


Meteo.si

 

Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere 

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79813