Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.11.08

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V zahodni, severni in osrednji Sloveniji je ob sneženju do večera v nižjih predelih padlo od 5 do 15 centimetrov, v višjih predelih Gorenjske in Zgornjega Posočja pa od 20 do 30 centimetrov snega. Sneg in poledica sta povzročila največ težav v prometu, predvsem v Ljubljani, na višjih predelih Gorenjske in v Posočju.

Predviden razvoj vremena

V torek bo pretežno oblačno, ponekod v južni in osrednji Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V sredo bo pretežno jasno, na Primorskem bo še pihala zmerna burja.
V četrtek bo povečini jasno, zjutraj in dopoldne bo po kotlinah megla.
V petek bo oblačno, ob morju bo deževalo, drugod snežilo.

RAZMERE V GORAH

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo v gorah zadnje dni mrzlo in suho vreme. Občasno je pihal močan severni veter, ki je v Julijcih v visokogorju prenašal sneg v manjše zamete. Snežna odeja se ni preobražala, ponekod na prisojnih pobočjih je ob zadnji ohladitvi zmrznila. Predvsem v Julijskih Alpah so nad 2300 metri zameti, ki se lahko na strmih pobočjih splazijo le ob večji obremenitvi.
24. novembra je v gorah snežilo, zapadlo je do 30 centimetrov snega. Razmere v visokogorju so povsod zimske, več snega je le v visokogorju Julijskih Alp, do okoli 90 centimetrov, drugod pa precej manj. Mrzlo vreme se bo nadaljevalo do petka.
Temperatura bo v gorah ves čas pod ničlo. Nevarnost snežnih plazov je majhna, 1. stopnje po petstopenjski evropski lestvici, in se v prihodnjih dneh ne bo povečala. Snežna odeja se bo le počasi sesedala, sneg bo ostal suh. Večinoma bo pihal šibak do zmeren severovzhodni do vzhodni veter, ki bo delal manjše zamete. V petek bo spet začelo snežiti.

Bilten URSZR: 25.11.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         vreme

         Razmere v gorah

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79805