Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.02.22

GRS v štirih akcijah

Ob 22.28 sta se v okolici Črnega jezera, občina Bohinj, izgubila planinca. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju našli in pospremili nazaj v dolino.

Ob 11.36 se je na smučišču Vogel, občina Bohinju, poškodoval smučar. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanega smučarja na kraju oskrbeli, nato pa s policijskim helikopterjem LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.15 se je na smučišču Krvavec, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodoval smučar. Gorski reševalci GRS Kranj so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Kranj. Aktivirana je bila tudi združena ekipa GRS-HNMP Brnik s policijskim helikopterjem LPE, vendar zaradi slabega vremena ni mogel posredovati.

Ob 17.02 si je na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, občanka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Kranj so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v NMP Kranj.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo na zahodu precej jasno. Drugod bo spremenljivo oblačno, popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Čez dan bo pihal okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Goriškem in ob morju okoli 11 °C.

V nedeljo bo na jugovzhodu pretežno oblačno, na Kočevskem bo lahko naletaval sneg. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Še bo hladno in vetrovno. Jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah do -5, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 4 do 8, na Goriškem in ob morju do 12 °C.

V ponedeljek bo precej jasno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

V torek bo pretežno jasno, veter bo oslabel.


 26.02.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79617