Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.06.10

Pokaži objave o reševanjih GRSPoškodba oskrbnice in planinca - Predviden razvoj vremena

Ob 9.38 si je oskrbnica Koce na Golici, občina Jesenice, med hojo okoli koče zlomila levi gleženj. Posredovali so reševalci iz Postaje GRS Jesenice in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki so jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob približno 11.30 je na Zeleniških špicah v Kamniških Alpah, občina Kamnik, pri plezanju zdrsnil planinec. Po padcu zaradi odrgnin ni mogel nadaljevati poti, zato je gorski reševalec Postaje GRS Ljubljana, ki je bil prisoten na kraju in je poškodovanemu oskrbel rane, ocenil, da bo za reševanje potreben helikopter z vitlom. Posredovala je dežurna ekipa GRS z Brnika, ki je poškodovanega na kraju prevzela in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v KC Ljubljana. Reševalci Postaje GRS Kamnik so bili ves čas intervencije v pripravljenosti.

Ob 13.07 je na Vogarju v Bohinju strmoglavil jadralni padalec in obvisel na drevju. Z drevesa so ga rešili reševalci Postaje GRS Bohinj. Jadralec se pri tem ni poškodoval.


V soboto bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe, sredi dneva in popoldne tudi posamezne nevihte.
Ponoci se bo delno zjasnilo, v nedeljo bo vecinoma sončno.
V ponedeljek in torek bo sončno in toplo.

Bilten URSZR: 26.06.2010


Meteo.si

Vremenska napoved: ... za Julijske Alpe


Prikaži seznam vseh dosedanjih objav označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79831