Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.07.08

Onemogel na poti - Zdrsnil plezalec - Poškodovala si je koleno - Med treningom spusta s kolesom
Predviden razvoj vremena

Ob 9.32 je med kočo na Krnu in Batognico obnemogel starejši planinec, ki ni mogel sestopiti. Pomoč so mu nudili gorski reševalci iz Tolmina in dežurna ekipa GRS z helikopterjem Slovenske vojske, ki je planinca prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Ob 12.20 je v steni Debela peč pri Triglavu zdrsnil plezalec in se poškodoval. Ekipi GRS Brnik in GRS Mojstrana sta z vojaškim helikopterjem in posadko za reševanje v gorah odšli po ponesrecenca in ga prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.06 si je pri vzponu k planinski koci Grohat, občina Črna na Koroškem, planinka poškodovala koleno. Dežurni gorski reševalci so planinki nudili prvo pomoč in jo pospremili v dolino.

Ob 11.58 sta dežurna ekipa GRS na Brniku in helikopter SV prepeljala iz Črnega Vrha, občina Idrija, v ljubljanski Klinični center kolesarja, ki se je poškodoval pri treningu spusta z kolesom po smučarski progi na Javorniku nad Črnim Vrhom.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo spremenljivo oblacno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v jutranjih in nato v popoldanskih urah.
V ponedeljek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla ali nizka oblacnost. Popoldne bo nastala kakšna nevihta.
V torek in sredo bo večinoma sončno. Verjetnost za nastanek neviht bo majhna. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja.

Bilten URSZR: 27.07.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         GRS

         vreme

         Bilten URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79812