Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.08.10

Pokaži objave o reševanjih GRSSmrtni nesreči na Prisojniku in Kaninu - Predviden razvoj vremena - Opozorilo

Ob 14.51 se je na Prisojniku v občini Kranjska gora poškodoval tuj planinec. Helikopter SV z dežurno ekipo GRS z Brnika je poletel do ponesrečenega planinca, ki pa padca ni preživel. S helikopterjem SV so ga prepeljali v dolino.

Ob 20.25 so gorski reševalci iz Mojstrane na Tominškovi poti na Triglav v občini Kranjska gora nudili pomoč onemoglemu planincu in ga pospremili v dolino Vrat.

Ob 12.29 so na kamnitem previsu pod planinsko stezo med Prestreljenikom in Visokim Kaninom opazili planinca, ki ni kazal znakov življenja. Mrtvega planinca so posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS Brnik prepeljali v dolino. Reševalci postaje GRC Bovec  so bili v pripravljenosti za morebitno pomoč pri reševanju.

Ob 16.22 se je pri kanjonu potoka Sušec pri Srpenici v občini Bovec pri pripravi na spust zgrudila udeleženka spusta. Prvo pomoč so ji nudili ostali udeleženci in nato ekipa NMP Tolmin. Posadka policijskega helikopterja in dežurna ekipa helikopterske NMP sta jo prepeljala na zdravljenje v ljubljanski Klinični center. Pomoč pri oskrbi in prenosu obolele osebe do helikopterja so nudili tudi reševalci postaje GRS Bovec in gasilec PGD Bovec.

Predviden razvoj vremena

V petek bo večinoma sončno, le na zahodu države bo že nekaj več oblačnosti. Krepil se bo jugozahodni veter. Zvečer in ponoči bodo severni del Slovenije zajele plohe in nevihte, ki se bodo v soboto čez dan postopno razširile nad vso državo. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Ohladilo se bo, na Primorskem bo jutri popoldne zapihala burja.
V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, burja na Primorskem bo ponehala. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.
V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo. Hladno bo. 

Opozorilo

Po podatkih Agencije RS za okolje lahko v petek pozno popoldne in zvečer predvsem v severni polovici Slovenije nastanejo krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in ponekod tudi s točo.

Bilten URSZR: 27.08.2010


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam dosedanjih objav označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79805