Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.07.22

GRS v dveh akcijah

Ob 12.40 se je nad Češko kočo, občina Jezersko, pri sestopu poškodoval pohodnik. Reševalci GRS Jezersko so ga na kraju oskrbeli ter pospremili v dolino.

Ob 18.24 se je na Kamniškem sedlu, občina Kamnik, poškodoval planinec. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik. Poškodovanca je helikopter LPE skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku prepeljal V UKC Ljubljana.

Ob 18.42 sta na območju Razorja, občina Bovec, zašla švedska planinca. Posredovali so reševalci GRS Bovec in helikopter LPE z dežurno ekipo GRS Brnik. Nepoškodovana planinca so prepeljali do Vršiča.

Ob 5.48 se je na območju naselja Studeno v občini Železniki, nadaljevalo iskanje osebe, ki je bila pogrešana od 17. 7. 2022. Pri iskanju so sodelovali gasilci PGD Železniki, Dražgoše, Rudno in Selca, gorski reševalci GRS Škofja Loka, vodniki reševalnih psov ZRPS, SIP KZS in GRS Gorenjska, reševalci iz jam JRS RC Kranj, pripadniki CZ Škofja Loka ter pripadniki ekipe za informiranje in komunikacije CZ Gorenjske. Osebo so našli okoli 16.40 ure. V nadaljnjo oskrbo so jo predali reševalcem NMP Škofja Loka.

Predviden razvoj vremena

V petek bo povečini sončno, nekaj več oblačnosti bo predvsem v hribovitem svetu. Popoldne in zvečer so v notranjosti možne posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 28°C do 34°C. Ponoči se bo pooblačilo. Padavine z nevihtami bodo do jutra zajele vso Slovenijo. Jutranje temperature bodo od 14°C do 20°C.

V soboto bo sprva oblačno in deževno, čez dan pa bo dež od zahoda oslabel in ponehal. Prehodno bo zapihal severni veter. Popoldne se bo večinoma razjasnilo, nastane lahko še kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 24°C do 27°C, na Primorskem do 30°C.

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, a brez izrazite vročine. Nekaj več oblačnosti bo občasno na vzhodu, kjer bo v nedeljo še pihal severni veter.


 29.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79662