Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 03.03.06

Predviden razvoj vremena – Opozorilo

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
3. marec 2006 - izvleček

Predviden razvoj vremena

V soboto bo v severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno in povečini suho vreme. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo. Več padavin bo v zahodni Sloveniji. Meja sneženja bo na okoli 1300 metrov nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. V nedeljo bo oblačno, padavine bodo zajele vso državo. Po nižinah bo deževalo, v zahodni in jugozahodni Sloveniji pričakujejo obilne padavine. Popoldne pa se bo od severovzhoda pričelo hladiti in meja sneženja se bo hitro spustila do nižin. V osrednji in južni Sloveniji bo še pihal jugozahodni veter.
V noči na ponedeljek bo v notranjosti Slovenije snežilo. V ponedeljek bo pretežno oblačno, sneženje bo ponehalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V torek bo precej jasno, vetrovno in razmeroma hladno.

OPOZORILO Po podatkih Urada za meteorologijo pri Agenciji RS za okolje bo v soboto pihal močan jugozahodni veter, ki bo predvsem v višjih legah še presegal hitrost 70 kilometrov na uro.

Od sobote zjutraj do nedelje zvečer (do ohladitve, ko se bo meja sneženja spustila do nižin) bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije (severna Primorska in Notranjska) padlo od 60 do 120, lokalno lahko do 150 milimetrov padavin. Meja sneženja bo med 1100 in 1500 metrov nadmorske višine. Drugod bo padlo od 20 do 40 milimetrov padavin, na območju Kamniško-Savinjskih Alp do 70 milimetrov. V Julijskih Alpah bo zapadlo več kot meter snega. Povečala se bo nevarnost proženja snežnih plazov.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79684