Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 07.12.06

Predviden razvoj vremena - Opozorilo

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
7. december 2006 - izvleček

Predviden razvoj vremena

V petek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodni in deloma osrednji ter južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Čez dan se bo spet okrepil jugozahodni veter, ob morju pa jugo.
V soboto zjutraj in del dopoldneva bo na severovzhodu še delno jasno, nato se bo tudi tam pooblačilo. Drugod bo oblačno. Občasno bo deževalo, padavine se bodo popoldne razširile tudi nad severovzhodno Slovenijo. Meja sneženja bo na okoli 1600 m nad morjem. Veter bo popoldne oslabel.
V noči na nedeljo bodo padavine prehodno oslabele in se nato spet nekoliko okrepile. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila na okoli 700 metrov nadmorske višine. Čez dan bodo padavine postopno ponehale.
V ponedeljek bo dopoldne delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan se bo od severozahoda zmerno pooblačilo.

OPOZORILO

Po podatkih Agencije RS za okolje bo v zahodnih Julijskih Alpah in Zgornjem Posočju, kjer je v zadnjih dveh dnevih lokalno padlo že več kot 200 litrov padavin na kvadratni meter, v naslednjih 24 urah padlo do 100 litrov padavin na kvadratni meter. Meja sneženja bo nad 1600 metri nadmorske višine. Precej padavin bo tudi v soboto čez dan. Vodotoki predvsem v Zgornjem Posočju in Save Bohinjke bodo močneje porasli.
V visokogorju lahko do nedelje popoldne pade več kot pol metra novega snega.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79836