Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 17.04.05

Na poti z Velike planine padel 40 metrov globoko - Jamarska nesreča na globini 120 metrov - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
17. april 2005 - izvleček

Ob 19.00 je na poti z Velike planine, med Svetim Primožem in Strahovico v občini Kamnik po pobočju padel planinec. Padel je 40 metrov globoko in se pri tem poškodoval. Člani Postaje GRS Kamnik so ga prenesli do ceste, od tam pa so ga reševalci prepeljali v bolnišnico.

Ob 14.38 je Regijski center za obveščanje Ljubljana sprejel obvestilo, da je zasulo jamarja. Nesreča se je zgodila v jami, na globini 120 metrov, ob cesti proti Goteniškem Snežniku v občini Kočevje. V trenutku nesreče je bilo v jami pet jamarjev. Na enega se je med raziskovanjem enega kraka jame sprožil plaz kamanja. Večja skala mu je zlomila (odprti zlom) levo stegnenico. V jamo se je poleg Članov Jamarske reševalne službe RC Ljubljana spustil tudi zdravnik, ki je že v jami oskrbel ponesrečenca. Zaradi ozkega grla jame je reševanje potekalo počasi, tako da so ponesrečenega potegnili iz jame ob 22.11, nakar je bil odpeljan z reševalnim vozilom v KC Ljubljana. Med samim reševanjem je bil lažje poškodovan tudi eden izmed reševalcev, ki je bil ustrezno zdravniško oskrbljen. V akciji reševanja, ki se je zaključila v ponedeljek nekaj po 1. uri, je sodelovalo 40 jamarskih reševalcev.

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V ponedeljek bo sprva delno jasno. Čez dan se bo od severaoblačnost povečala in predvsem v severnih krajih bo popoldne in zvečer občasno rahlo deževalo. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zjutraj bo rahlo deževalo v severovzhodnih krajih, sredi dneva in popoldne pa se bodo krajevne padavine pojavljale predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji. Na Primorskem bodo možne tudi nevihte. Pihal bo jugozahodni veter.
V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe. V četrtek se bo delno razjasnilo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Hladno bo.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79814