Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 18.11.05

Potres v Posočju - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
18. november 2005 - izvleček


Iz Agencije RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo so sporočili, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili ob 21.55 dva zmerna potresna sunka. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v okolici Bovca. Preliminarno ocenjena magnituda prvega potresa je bila 2,6, magnituda drugega potresa, ki je sledil minuto za prvim, pa je bila 3,0. Ocenjujejo, da je bila intenziteta potresa v širšem nad žariščnem območju IV. – V. stopnje po evropski potresni lestvici. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Bovca, Kobarida, Tolmina in ostalih krajev v Posočju.

Predviden razvoj vremena v prihodnjih dneh

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod občasno tudi pretežno oblačno. Predvsem v vzhodni in južni Sloveniji bodo ponekod manjše snežne padavine. Na Primorskem bo precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja, ki bo danes zvečer ponehala. Ponoči in sprva še v nedeljo bo povečini jasno, zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo pooblačilo.
V ponedeljek in torek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja, ki se bo v torek zvečer še nekoliko okrepila. Drugod bo pretežno oblačno, le občasno delno jasno. V ponedeljek zjutraj bo na vzhodu občasno rahlo snežilo, v torek pa bodo manjše snežne padavine v večjem delu Slovenije, le na Primorskem bo povečini suho.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79849