Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 29.05.05

Pri sestopu z Nanosa - Pri sestopu z Grmade - Začeli iskati pogrešana češka planinca - Iskali planinca - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
29. maj 2005 - izvleček

Ob 11.45 si je planinec pri sestopu z Nanosa v občini Postojna poškodoval koleno. Gasilci PGD Postojna in Razdrto so poškodovanega planinca prenesli do helikopterja Slovenske vojske, ki ga je odpeljal v bolnišnico.

Ob 12.56 je pri sestopu z Grmade v občini Celje padel planinec in se hudo poškodoval. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje, ki so poškodovanega planinca prenesli do helikopterja Letalske enote Policije.

Ob 6.05 so reševalci postaje GRS Tolmin na območju Zadnjice v občini Bovec pričeli z iskanjem že od januarja pogrešanih dveh čeških planincev. Zaradi še zasneženega terena pogrešanih niso našli. Z iskanjem bodo nadaljevali predvidoma čez dva tedna.

Ob 17.03 se je na planinski poti med Zgornjo Sorico in Ratitovcem v občini Železniki izgubil planinec. Aktivirani so bili gorski reševalci iz Škofje Loke, vendar je pogrešani sam prišel na dogovorjeno mesto.

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V ponedeljek bo še pretežno jasno, čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. V noči na torek bo oblačnost od zahoda naraščala, do jutra pa bodo krajevne padavine, deloma nevihte, zajele večji del države. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, predvsem na Primorskem bodo dopoldne še krajevne nevihte. Na Primorskem bo zapihala burja, drugod severovzhodni veter.
V sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v četrtek popoldne bodo krajevne plohe ali nevihte.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79606