Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Busteni - 05.02.11

PZS: 5. februarja, je bil prvi tekmovalni dan svetovnega pokala v lednem plezanju UIAA v Busteniju (Romunija). Vsi trije naši - Jernej in Matevž Vukotič ter Tjaša Kosič - so odlično nastopili in posegli po prav takih mestih.

Tekmovanja - kvalifikacije v težavnostni preizkušnji za moške in ženske, polfinale za ženske, hitrostno preizkušnjo za moške in ženske (kvalifikacije, polfinale in finale) - smo lahko spremljali tudi v živo. Veseli smo bili naših uspehov, saj so se vsi trije naši reprezentanti uvrstili v polfinale tekme v težavnosti in tudi v polfinale hitrostne preizkušnje, Tjaša pa celo v finale v hitrosti.

O današnjem tekmovanju in slovenskih nastopih nam je iz Romunije pisal Rožle Bregar. Takole je strnil svoje vtise: "Tako odličnega plezanja slovenskih lednih plezalcev na svetovnem prvenstvu že dolgo nisem gledal. Prav užival sem med številnimi gledalci. V težavnosti so naši vsi posegli po polfinalnem nastopu. Ponovno so odločale le sekunde, saj je vsem zmanjkovalo časa. Dekleta so imela še posebej težak dan, kvalifikacijska in polfinalna preizkušnja v težavnosti ter večerno hitrostno plezanje; bile so zelo utrujene. Matevž in Jernej sta plezala suvereno, presenetila me je tudi hitrost plezanja. Glede na organizacijo Romunije iz prejšnjih let lahko rečem, da se letos trudijo pa čeprav jim ne uspe povsod. Tekmovalce v coni še vedno zebe. Tudi naš glavni sodnik Žiga je brez celodnevnega toplega obroka hrane. Jutri se veselimo nastopa bratov Vukotič, energija je odlična prav tako tudi vreme."

Matevžev komentar: "V težavnosti sem plezal zelo tekoče in odločno, česar sem vesel. Oprimki niso bili ravno dobri, a na splošno smer ni bila težka. Kljub temu da sem se zjutraj počutil zelo slabo, verjetno zaradi hrane, sem z obema nastopoma zelo zadovoljen. Še posebej uvrstitve v polfinale težavnosti kot 15."

Jernej Vukotič: "V smer sem vstopil dokaj nesproščeno, saj imam z Romunijo bolj slabe izkušnje. Tudi dolgo čakanje v coni je bilo naporno. A ko sem izvedel, da sem se kot 16. uvrstil v polfinale težavnosti, mi je to dalo ogromno nove energije in veselja za nadaljne tekme."

Tjaša Kosič, ki se je uvrstila v polfinale v težavnosti in v finalni hitrostni preizkušnji, je bila zelo zadovoljna s svojim nastopom: "Danes sem popolnoma presrečna, tako dobrih uvrstitev še ni bilo. Vesela sem, da sem prvič premagala viseči ledeni sodček. Le-ta me je zelo 'navil', a se je bilo vredno boriti in s tem uvrstiti v polfinale težavnosti. Zelo utrujena sem se zvečer borila še v hitrosti. Ko sva z Rožletom po, misleč, zadnjem nastopu že odhajala, se je zadnji trenutek iz zvočnikov zaslišalo, da sem prišla v finale. Po ledu sem še enkrat odtekla na vso moč in s tem osvojila nepozabno, odlično 7. mesto."

Rusi še vedno zmagujejo v hitrosti, le imena na stopničkah se malo zamenjajo, prav tako Rusinje premočno držijo najboljša tri mesta.

Komentarje je zbral Rožle Bregar 
Pripravila Zdenka Mihečič 

05.01.2011

> iwcBusteni.ro

 

Fotografije: Rožle Bregar +> galerija

 

REZULTATI (Vir: UIAA)

Hitrost moški
1. Pavel Gulyaev (RUS)
2. Alexey Vagin (RUS)
3. Pavel Batushev (RUS)
12. Jernej Vukotič (SLO)
13. Matevž Vukotič (SLO)

Hitrost ženske
1. Natalya Kulikova (RUS)
2. Maria Tolokonina RUS)
3. Nadezhda Gallyamova (RUS)
7. Tjaša Kosič (SLO)

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79823