Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Maribor - 28.02.12

Maribor - Kino Udarnik: Cikel gorniškega filma, zadnji torek v mesecu: projekcija dveh nagrajenih filmov Baffin in Asgard Jamming

Cikel gorniškega filma v Mariboru je odlična priložnost za širjenje obzorij, spoznavanje gorništva in gorniške kulture, predvsem pa tudi prijetno druženje.
Za ta dogodek se imamo za zahvaliti ekipi Zavoda Udarnik in Društvu za gorsko kulturo.
Vstopnina štiri evre.

Maribor: Kino Udarnik, torek, 28. februar 2012, ob 20. uri

Baffin - Otok otrok
Glavna nagrada mesta Domžale na 2. IMFFD / Sam Beaugey (Francija, 2007), 34 min

Leta 2002 se šest plezalskih prijateljev odpravi na potovanje v območje Polarnega kroga, da bi odkrivali prostranosti severozahodnega Nunavuta v Kanadi. Prava avantura je že priti na ta konec planeta, v izgubljeno deželo ledu in mraza, kjer so temperature stalno okrog dvajset, trideset stopinj pod ničlo. V naselju Clyde River Village, kjer živi okoli osemsto Inuitov, jih pričaka »topel« sprejem domačinov. Z njihovo pomočjo jim uspe priti do ogromnih fjordov na vzhodni obali otoka Baffin. Tu nameravajo plezati na vrh fjordov in izvajati BASE skoke za hiter povratek v dolino. Poleg tega pa si privoščijo še vse kaj drugega. V popolnem svetu zimskih iger na snegu na smejo manjkati smuči, snežne deske, padala, oprema za snežno kajtanje in podobne priprave za zimske norosti. Dobrodošli na Baffin … otok za velike otroke!

Asgard Jamming
Nagrada za najboljši plezalni film na 4. IMFFD / Sean Villanueva O'Driscoll (Belgija, 2009), 54 min

45 dni, 0 noči, 600 kilometrov peš, 11 dni življenja v navpični steni, štirje fantje, eno dekle …

Nicolas Favresse, Sean Villanueva, Olivier Favresse, Stephane Hanssens in Silvia Vidal se odpravijo na plezalno odpravo na Baffinove otoke, na skrajni sever kanadskega ozemlja. Dostopa do gore Asgard, ki predstavlja njihov cilj, je okoli 60 kilometrov, vendar morajo plezalci petkrat nazaj na izhodišče, da bi spravili vso potrebno opremo in hrano v bazni tabor.
Končni seštevek je nič manj kot 600 prehojenih kilometrov. V severozahodni steni Mount Asgarda preživijo 11 dni. Odprava od njih zahteva mnogo več, kot so si morda predstavljali pred odhodom v ta čudoviti svet skale in ledu.

.....2012
6. festival gorniškega filma Domžale: 2. - 6. pril 2012


Zavod Udarnik
Program
Cikel gorniškega filma

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79797