Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na kratko 06.02.07

Delo: Smučar izgubil ravnotežje – Padalo se mu je zaprlo – Planinka se je kotalila 200 metrov

Delo, torek, 06.03.2007
Kronika

Na kratko


Smučar izgubil ravnotežje

Pokljuka – Na smučišču Viševnik se je v nedeljo okrog 12.40 hudo poškodoval 48-letni smučar z Bleda. Zaradi mokrega snega je med smučanjem izgubil ravnotežje, zapeljal je proti robu smučarske proge, in na delu, ki ni pokrit s snegom, so se smuči sunkovito ustavile, smučar pa je padel po tleh in obležal. Hudo ranjenega so z motornimi sanmi prepeljali na mesto, od koder so ga prenesli v helikopter. Ta ga je odpeljal v jeseniško bolnišnico in nato v klinični center.

Padalo se mu je zaprlo

Logatec – Na hribu Skirca pri Logatcu se je v soboto okrog petih popoldne z jadralnim padalom ponesrečil 29-letnik iz jeseniške okolice. Najverjetneje se mu je zaradi neugodnega vetra prehitro oziroma nenadoma zaprlo padalo, tako da je omahnil približno deset metrov globoko in hudo poškodovan obležal na tleh. Reševalci so ga odpeljali v klinični center, kjer je ostal na zdravljenju. Ponesrečenec ni v smrtni nevarnosti. K. D.

Planinka se je kotalila 200 metrov

Bovec – Dvajsetletna planinka iz Ljubljane je v nedeljo popoldne v skupini sestopala z Velikega vrha proti Bovcu. Na višini okrog 1600 metrov ji je na snegu spodrsnilo, padla je in se po pobočju kotalila približno 200 metrov. Pri padcu si je poškodovala ramo. Pomagali so ji bovški gorski reševalci in policist gorske enote policije, nato pa so jo s helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837