Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 07.05.15

ŠZL - Žiga Černe: Prijetno domače / Pohod humanosti / ... / Čez Školj in Tibot

Prijetno domače

Krožna pešpot »Prijetno domače« je povezovalna pot po krajih okrog Ivančne Gorice, kar stopetnajst kilometrov dolga trasa pa razkriva znamenitosti in lepote kraja, ki nosijo ime po Ivankini gorici, griču ob poti v stiški samostan. Zaradi dolžine jo zmerno hitri hodci prehodijo v treh dneh, priložnost za to pa bo ta petek, soboto in nedeljo. Na posamezen dan bo zbor ob 7. uri pred občinsko stavbo v centru Ivančne Gorice, na dan pa bo hoje za okoli dvanajst ur. Odhodite lahko tudi le del poti. Informacije: 041 437 382, www.prijetnodomace.si.

Pohod humanosti

Ob tednu Rdečega križa bodo ta petek v Ljubljani pripravili humanitarni pohod, ki bo namesto startnine za udeležence pomenil prispevek v obliki hrane (olje, mleko, med, čokoladni namazi, kosmiči, konzervirana hrana; sadje, zelenjava, tunina, pašteta... in priboljški za otroke ali higienske pripomočke). Začetek bo ob 9. uri izpred Humanitarnega centra RKS Ljubljana, Tržaška cesta 132, ob progi na Dolgem mostu, sprehodili pa se boste nekaj kilometrov daleč do Koseškega bajerja in nazaj. Ob prihodu na cilj vam bodo postregli s toplo malico, predstavili postopke oživljanja z uporabo AED in pripravili brezplačne meritve krvnega tlaka ter holesterola. Informacije: 01 620 72 93, www.rdecikrizljubljana.si.

59. Pohod ob žici

Brez naslednjega dogodka si športa za vse skoraj ne znamo predstavljati, saj gre za najbolj množično obiskano prireditev pri nas in še daleč naokoli. Letos na ljubljanskem Pohodu ob žici, ki vključuje tudi Tek trojk, pričakujejo kar 35.000 ljubiteljskih športnikov vseh starosti in sposobnosti. V četrtek in petek bodo najprej hodili mladi, v soboto pa se jim bodo pridružili še odrasli, ki bodo imeli na voljo osem izhodiščnih mest, dolžina hoje pa ni predpisana. Celoten krog Poti ob žici je dolg triintrideset kilometrov. Informacije: www.pohod.si.

Pohod po Slakovi poti

Na Dolenjsko ste v soboto na pohod vabljeni po poti, ki je urejena v spomin na dolenjskega virtuoza na frajtonarici in legendo narodno zabavne glasbe Lojzeta Slaka. Cilj bo na eni najbolj znamenitih slovenskih vinskih goric Trški gori, izhodišče pa ob pol desetih dopoldne pod njo, na Bajnofu v Sevnem. Hoje navkreber bo za dve uri, nazaj pa boste do dveh popoldne. Informacije: 07 39 39 263, www.visitnovomesto.si.

Po najjužnejši slovenski pešpoti

Vsaka pomembnejša reka sveta ima svoj dan in za Kolpo je to nedelja, 10. maja. Med praznične dogodke sodi tudi pohod po slikovitem kolpskem kanjonu, po neokrnjeni naravi, v osrčju Krajinskega parka Kolpa. Zbirno mesto bo v Srednjih Radencih do tričetrt na deseto dopoldne, do izhodišča na Turistični kmetiji Žagar v Damlju pa bodo vozili avtobusi. Na desetkilometrski ravninski in lahki poti boste obiskali najjužnejšo točko pri nas, francoski kamen, jamo Kobiljačo in še delujoči mlin, pili vodo iz izvira večne mladosti ter prečili popolnoma neobljuden del doline. Zaključek bo v šotorišču v Srednjih Radencih z malico in plesom. Informacije: 041 518 536, www.kolpa-adventures.com.

Čez Školj in Tibot

V nedeljo, 10. maja ste vabljeni tudi na odkrivanje idiličnega sveta šmarenskih gričev nad Vipavsko dolino. Pot vas bo vodila po pozabljenih stezah v okolici Šmarij in Vrtovč ter se povzpne na dva griča – Školj in Tibot. Start bo ob 9. uri izpred informacijske točke v Šmarjah, na pot z zanimivimi pomniki preteklosti, vas bo pospremil osliček Sivko, ki bo v pristnih lesenih sodčkih tovoril domač bezgov sok in vipavsko vino. S postanki vred boste na lahki poti štiri ure. Ob vrnitvi si boste v Šmarjah pri cerkvi Marijinega imena lahko ogledali razstavo 5. Ekstempora Med šmarenskimi griči. Informacije: 041 275 267, vinoreja-smarje.nvoplanota.si.

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79838