Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se 16.02.12

ŠZL - Žiga Černe: Pohod, smučanje, tečaj turne smuke ali nordijske hoje ...

Tečaj turne smuke
Vzpon po zasneženih grebenih ali dolinah, ob spustu pa svoboda gibanja na še nedotaknjenih belih strminah je le nekaj razlogov, da se odločite za smučanje izven urejenih smučišč. Ker pa se tam močno poveča možnost nesreče, je o turnem smučanju dobro kaj vedeti in se še česa naučiti. Osnove vam bo na tridnevnem tečaju razložil in pokazal gorski vodnik Borutu Nagliču, ki se mu pridružite na tečaju na Komni. Začetni dan bo petek, 17. februarja, z zborom ob petih popoldne pri Koči pri Savici v Ukancu v Bohinju in istega dne še z dveurno hojo do Komne. Delavna bosta sobota in nedelja: prvi dan na celodnevni poti proti Krnskim jezerom in nazaj, drugi dan pa z vzponom na Lanževico in spustom z razglednega vrha, kjer je še precej ostankov Rapalske meje. Potrebna je popolna turnosmučarska in zaščitna oprema. Informacije: 041 710 364, www.vertikala.si.

Zadnji Valentinov pohod
Svetega Valentina boste še zadnjič letos priklicali v soboto, 18. februarja na Dolenjskem. Start pohoda bo ob 10. uri izpred Gruntarjevega hrama v Zburah, odpešačili pa boste na nekaj čez sedemnajst kilometrov dolg krožni pohod čez razgledne vinske gorice Malkovca. Ob zmerni hoji in s postanki za počitek in okrepčila vred (na Vinskem dvoru družine Deu pojedli slastno enolončnico ter si ogledali vinsko klet ter po želji degustirali iz velikih lesenih sodov), boste pot zmogli v šestih urah in pol. Startnina oziroma stroški malice s spominkom in okrepčili je osem evrov, prijavite pa se do petka. Informacije: 041 731 255, www.drustvo-marathon.si.

Vikend tečaj nordijske hoje
Zime seveda še zdaleč ni konec, vseeno pa je tu že nekaj rekreativnih znanilcev pomladi: začele so se namreč nekatere kolesarske sezonske akcije, mednje pa sodi tudi hoja po smučarsko, ki nudi celostno gibanje in je dobra naložba za vitalno sedanjost in starost. Na tako prebujanje telesa in predspomladansko uživanje v naravi, ste to soboto in nedeljo vabljeni v Ljubljani. Začetek bo ob pol desetih v Črnuški gmajni, to je v dolini Črnušnice za naseljem Črnuče. Palice si boste lahko tudi sposodili. Informacije: 064 116 071, veria-natur-aste.blogspot.com.

Zimski pohod na zasneženi Mali Golak
Najvišji vrh Trnovskega gozda bo cilj pohodnikov v nedeljo. Zbor bo zjutraj med osmo in deveto v športnem parku Tiha dolina na Predmeji, med okoli šesturnim lažjim vzponom in spustom boste uživali v zimski idili in razgledu z vrha, opazovali rastlinstvo, ki se je ohranilo še iz ledene dobe, morda pa tudi slišali peti divjega petelina. Startnina bo pet evrov in vključuje tudi toplo malico. Potrebna je zimska oprema, tudi male dereze naj bodo v nahrbtniku. Informacije: 041 590 648, 041 617 607, www.drustvo-gora.si.

Smuk jezerskih smučarskih korenin
Na pusta bo tudi nekaj pustne rekreacije: Butalski tek v Cerknici ter veleslalomi na Krvavcu, Veliki planini, Španovem vrhu, Kranjski Gori, Starem vrhu, Sorici in vsaj še na Jezerskem, kjer boste v nedeljo, 19. februarja lahko smučali po starem oziroma z opremo nekaj starejših letnikov. Z zbiranjem bodo začeli ob pol enih popoldne pred gasilskim domom, od tam pa peš s palčki in jago babo v povorki proti Požarju. Prijave zbirajo v trgovini Jezerjan, prijavnina pa je darilo za žrebanje. Najbolje opremljeni in našemljeni smučarji bodo še posebej nagrajeni. Informacije: 051 219 282, www.jezersko.info.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79836