Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Snežak - 18.12.22

Snežak - opisi razmer: danes (18. dec 2022)

Barbara Dekleva Jenčič: Na konkreten mraz

Zjutraj ponovno še brez cilja proti Gorenjski. Neveja ali Wald smo si rekli; Janezov včerajšnji opis z Neveje je bil vabljiv, temperature pa nad Waldom napovedane precej nižje, tako da se zapeljemo skozi tunel.
Parkirišče v Waldu precej “sameva” - relativno - glede na siceršnjo gnečo, minus kar konkreten (-15 °C). V krasnem vremenu po lepo speglani cesti do planine, mraz višje malo popusti. Aignehohe je imel že nekaj obiska, vendar je še veliko nezvoženega. Smučarija v zgornjem delu slaba - spihano (kot običajno) - potem pa vedno bolje, najprej še malo rahle klože, potem pa super pršič.
Snega v teh koncih ni veliko, ga je pa dovolj za prav fajn smučarijo.
 

Boštjan Trobiš: Jalovčev ozebnik

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 900 m
Prvič v življenju sem čez cel ozebnik navzgor prišel ne da bi snel smuči, tudi čez zgornjo ožino je šlo brez srenačev. Mehek sneg čez cel koluar, vendar že od včeraj nekoliko zvožen. Danes jih je šlo kar nekaj na kotvo sedlo in zato je bilo spodaj tudi primerno zvoženo. Sicer se presmuča do Planice.


Tadej Bolta: Selitev naroda na Struško

Prov luštna smuka od vrha do Belške, kjer je bilo 5-10 cm novega snega na trdi podlagi. Čeprav nismo bili preveč zgodnji, smo bili še zmeraj dovolj hitri, da so se našle tudi deviške flanke ... A za nami se je na Struško vzpenjalo skoraj da ne pol Slovenije.
Skozi gozd do Pustega rovta je bila smuka zelo fajn. Nižje pa zaradi premalo snega (ali pa je kriv le moj začetniški nivo smučanja) bolj kot ne rodeo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79654